W ostatnim wpisie żaliłam się Wam, że tak mało tu postów kulinarnych, a przecież ja tak bardzo lubię jeść. Więc zmieniamy to! Dziś mam dla Was prosty przepis na ciasteczka dyniowe, do których tak naprawdę potrzebujecie dwa składniki. Tylko dwa, nie żartuję. Nie są to może najwybitniejsze ciasteczka na świecie, ale jest to bardzo fajna i szybka opcja dla tych, którzy mają: a) mało czasu, b) mało chęci, c) mało zdolności lub d) mało kasy. Lub wszystko na raz, bo właśnie ja tak mam :)
Prosty przepis na ciasteczka dyniowe
Składniki:
>> gotowe ciasto francuskie
>> dżem dyniowy
Sposób przygotowania:
1/ ciasto francuskie posmaruj dżemem
2/ zwiń je w rulon (jak roladę)
3/ rulon pokrój na kawałki
4/ i upiecz!
Prościej chyba się nie da, chyba że kupimy gotowe :) Może nie wyglądają zbyt pięknie, może nie są fotogeniczne, ale smakują cholernie dobrze! To co, spróbujesz? Jeśli znacie inne proste przepisy tego typu to chętnie je poznam!
9 komentarzy
Niedzielnykucharz.pl
26 października 2017 at 16:46Ciasteczka wyglądają smakowicie! A gdybys miała ochote na pyszną zupę z grzanką to zajrzyj tu http://niedzielnykucharz.pl/zupa-pomidorowo-paprykowa-z-grzanka/ :) pozdrawiamy!
Gosia / Lady Och Mistrzyni
26 października 2017 at 16:52W tym roku odkryłam, że dynia nie tylko w zupie dobrze smakuje :) zrobiłam dżem, ciasteczka bez pieczenia, budyń, frytki i wiele innych. Dżem już mam więc z chęcią upiekę takie ciastka! Uwielbiam proste przepisy.
Edyta moj-kawalek-podlogi
27 października 2017 at 16:46Takich jeszcze nie jadłam! Ale dynię uwielbiam, więc z pewnością mi zasmakują :)
Magda
29 października 2017 at 15:10Ciasto francuskie mam ale zamiast dżemu dyniowego mam powidła śliwkowe.
Tez powinno byc dobre
Uwielbiam takie proste przepisy!
Fitness Blog
29 października 2017 at 19:00Widać świetnie wyglądają i nie są tak skomplikowane w przygotowaniu, jakby mogło się wydawać na pierwszy rzut oka!
Natalia K
30 października 2017 at 16:32Wyglądają obłędnie. Nie przepadam za ciastem francuskim, ale dynia… Jest chyba moim ulubionym warzywem. I pasuje niemal do wszystkiego.
Kasia
30 października 2017 at 16:58Piękne zdjęcia <3 Aż zachęcają do jedzenia :)
Artur
30 października 2017 at 18:01Rewelacja! Wyglądają mega pysznie :) Podrzucę żonie, która uwielbia wyroby z dynią :)
Maria Tamara
21 listopada 2017 at 17:53Prosty przepis, a ciasteczka wyglądają efektownie i smakowicie:)